Hvorfor tas ikke alkohol opp i min kropp?

Hei.
Jeg drikker øl hver dag. Jeg får ingen rus eller blir aldri full. Men jeg legger veldig mye på meg. Jeg spiser veldig lite. En skive til dagen ca. Og er aktiv. Kjører ikke bil o.l, men jeg trodde man normalt sett ikke skulle legge på seg av øl vs mat? Og hvorfor tas ikke alkohol opp i min kropp? Jag har dog hatt en operasjon i spiserøret/magesekk som gjør at jeg sliter med å få i meg fast føde. Toleranse er en ting, men en dag kan jeg drikke 2 øl, og en dag 18. Det er ingen som merker det på meg. Og selv blir jeg bare sliten ikke beruset.

mann/gutt |
28 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Det stemmer ikke at man normalt sett ikke legger på seg av alkohol, det er tvert imot veldig vanlig å legge på seg hvis du drikker mye. Kaloriinnholdet i alkohol (etanol) er omtrent like høyt som i fett, og nesten dobbelt så høyt som i sukker.

Ulike mennesker reagerer ulikt på alkohol. Du skriver at du ikke får noen effekt av det, men vi vil anta at det er noe du liker med det siden du drikker hver dag? Hvis du ikke merker noen virkning, og kun blir sliten høres det jo ikke ut som det gir deg så veldig mye. Drikker du kun for smakens skyld vil vi anbefale deg å i alle fall drikke alkoholfri øl, eller noe med lav prosent.

Vi vet ikke hvorfor du får liten effekt av alkohol, men når du drikker hver dag gir det som du nevner en høyere toleranse. Det er altså naturlig at du får lite effekt av den mengden du vanligvis drikker, selv om promillen din blir like høy. Vi vet jo heller ikke hvilke virkninger du forventer, men noen blir ikke like synlig påvirket som andre. Du kan lese mer om hvilke virkninger som er vanlig på siden vår  «Virkninger og bivirkninger av alkohol».

Vi vil også råde deg til å ta kontakt med stedet du ble operert for å høre om operasjonen kan ha en innvirkning på hvordan du reagerer på alkohol. Dette kan vi dessverre ikke nok om.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.