Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er det stygt av meg å kutte kontakten?

Hei. Spørsmålet gjelder min bror som er ett år yngre enn meg. Han har sittet i fengsel to ganger over de siste 4-5 årene. I forbindelse med at jeg skal flytte ønsker jeg han helt og holdent ut av mitt liv. Dette er ingen lett avgjørelse, men føler det er nødvendig så jeg selv kan ha ett brukbart liv. Jeg har selv Multippel Sklerose, jeg fikk nok når han var på besøk hos mor og meg og regelrett solgte dop ut dørene her hjemme. Mor mistenker at han har adhd, men . Han hjelpes knapt nok til når han er hjemme på besøk. Han bagatelliserer rusbruken. Men det verste er løgnene han kommer med. Det lukta rydelig hasj når jeg åpnet døra til soverommet. Han går ut å røyker hasj, men den lukta kjenner andre også i boligkomplekset her. Hver gang han kommer på besøk får jeg en klump i magen, fordi jeg vet at det blir det ene og det andre problemet relatert til hans rusbruk og oppførsel. Han evner ikke å sette seg inn i andres situasjon at andre sliter pga hans oppførsel. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hjulpet han økonomisk og når alt kommer til stykket vet jeg at jeg bare harvlagtvtil rette for hans narkotikabruk. Synes jo han burde ha litt forståelse for meg,også som sliter mye med mitt også. Det eneste jeg ønsker meg er ett liv hvor jeg blir respektert for mine meninger og den jeg er. Er det stygt av meg å kutte kontakten?

kvinne/jente |
35 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Vi støtter deg og har full forståelse for at du har behov for å kutte kontakten med ham – i hvert fall slik situasjonen er nå. Du verken kan eller bør ta ansvaret for din brors handlinger. Og det er viktig at du tar de valgene som er best for deg selv, og tar vare på egen helse, både mentalt og somatisk.

Det kan hende du kan ha nytte av å snakke med noen om dine opplevelser med dette, og diskutere dine valg med noen. Det kan for eksempel være et Pårørendesenter. Hvordan man rent konkret hanskes med det du står i, har vi ikke noe fasit på. Det er denne typen ting man gjerne diskuterer med en pårørendeveileder.

Vi i RUSinfo snakker også en del med pårørende, så ta gjerne kontakt med oss på telefon dersom du ønsker en helt anonym og uforpliktende samtale om din og familiens situasjon.

Dersom du selv ikke føler noe behov for noe samtaler eller veiledning, så la det bare bero. Det viktige er at du ikke tar ansvaret for andres handlinger, men tenker på egen helse, egne behov og ønsker.

Dette betyr ikke at du trenger å gjøre et endelig brudd med broren din. Du kan ta avstand fra hans livsførsel og handlinger slik det er nå, men samtidig åpne for å ha kontakt med ham dersom ting endrer seg. Hvorvidt – og ev. når – du skal ha kontakt med ham igjen, vet ikke vi. Det er en vurdering du selv må gjøre, ut fra hvordan hans livsstil og adferd er. Igjen, slike ting kan du gjerne snakke med oss eller et pårørendesenter om.

Vi tenker også at du kan tipse din mor om at det kan være viktig å få hjelp til grensesetting og til  å hanskes med en situasjon som helt sikkert er veldig vanskelig for henne også.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.