Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Litt bekymret mor som har en sønn på 14 år

Hei, er en litt bekymret mor som har en sønn på 14 år. Han går i 8. klasse. I går oppdaget storebror et bilde på tiktok av ham og noen venner med noe som lignet en joint. Jeg hentet sønnen min der han var, og fikk en rolig og åpen prat med ham. Han forklarte at de hadde prøvd oregano, noe de fikk kjøpt i en tobakksbutikk på Majorstua. Jeg kjøpte forklaringen, men ser jo at det også kan gi skader. Nå er jeg usikker på hvordan jeg skal forholde meg til dette. Skal jeg kontakte skolen? Forebyggende enhet? De er i en fase der de åpenbart prøver ut forskjellige ting og jeg føler jeg mister litt kontrollen.

kvinne/jente |
51 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi skjønner at det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre med dette.

Dersom det er slik at han er nysgjerrig på rusmidler, så er det uansett lurt å fortsette å snakke med ham om dette (egentlig med jevne mellomrom gjennom hele ungdomstiden). Forsøk å gå inn med nysgjerrighet, still spørsmål og lytt til tankene hans rundt dette. Til syvende og sist er det han som skal ta sine egne valg, og jo mer han har reflektert rundt disse tingene og jo mer kunnskap han har, desto bedre. Dette kan du som forelder hjelpe han med.

Det er litt uklart for oss om han faktisk ruser seg, eller ikke. Du skriver blant annet at de «åpenbart prøver ut forskjellige ting». Hvis det betyr at du tror at han eksperimenterer med rus kan det være aktuelt å kontakte Uteseksjonen eller Ruskonsulenten i bydelen dere bor i.

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller chat om du vil snakkes nærmere. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.