Vil en urinprøve kunne skille mellom ecstasy og MDMA?

Hei!
Vet at MDMA er ett av virkestoffene i ecstasy. Vil en urinprøve kunne skille mellom ecstasy og MDMA og i så fall hvordan?

kvinne/jente |
43 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du har halt rett i at MDMA (MetylenDioksyMetAmfetamin) er virkestoffet i Ecstasy, men man kan også si det slik at Ecstasy er MDMA i pilleform. Ecstasy kan i tillegg til MDMA inneholde MDA (MetylenDioksyAmfetamin). Både MDMA og MDA kan påvises i urin. Fürst medisinske laboratorium skriver dette om MDMA og MDA når det gjelder spesifikke rusmiddelanalyser i urin (under U-Amfetaminer):

Påviser amfetamin, metamfetamin og Ecstasy-stoffene MDMA (MetylenDioksyMetAmfetamin) og MDA (MetylenDioksyAmfetamin). MDMA vil i kroppen delvis omdannes til MDA, slik at begge stoffene vil ofte påvises samtidig. Avhengig av inntatt dose og urinens pH vil stoffene kunne påvises opp mot en ukes tid etter siste inntak. .

Som du ser påvises ofte stoffene samtidig på grunn av omdanning fra MDMA til MDA i kroppen. Størrelse på dosen vil også ha noe å si, og slik sett kan man tenke seg at renere MDMA vil ha lengre påvisningstid enn en en Ecstasy-tablett som inneholder bindestoffer og annet, og at man dermed kunnen skille dem på grunn av dette, men det blir bare spekulasjoner fra vår side. Folk er forskjellige når det kommer til påvisningstider, så individuelle variasjoner vil uansett forekomme.

Vi kjenner altså ikke til at det er mulig å skille inntak av MDMA og Ecstasy i urin.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.