Drikker innimellom 3-4 ganger i uken og tar en Stilnoct på kvelden. Hvordan slutte med dette?

Hei, jeg drikker litt innimellom ca 3-4 ganger i uken og det er ofte 1 6. pk med øl, så hender d at jeg tar en stilnoct for å sove. Forstår st dette er farlig og ikke bra, derfor lurer jeg på hvordan jeg kan klare å kutte it og slutte med dette? Jeg vil virkelig slutte.

kvinne/jente |
47 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Så fint at du tar kontakt når du ønsker hjelp til å slutte! Det er et veldig viktig første skritt for deg på veien.

Alkoholkonsum angis ofte i standardenheter (SE), hvor 1 SE tilsvarer ca. 12,8 gram ren alkohol (som igjen tilsvarer for eksempel én flaske pils, ett glass vin eller én drink med sprit). Et regelmessig konsum på mer enn 20 SE per uke for menn, og mer enn 13 SE per uke for kvinner anses som potensielt skadelig med hensyn til de fleste alkoholrelaterte problemer og lidelser. Hvis du i gjennomsnittet drikker 6 SE per dag fire ganger i uken, vil det utgjøre 20 SE i uken, altså mer enn 7 SE over anbefalt øvre grense. Sånn sett kan det være greit å i alle fall redusere bruken noe.

Les gjerne mer på vår hjemmeside om hvordan du kan slutte med alkohol, og hvordan du kan få hjelp. Ta også gjerne en titt på Drikkevettreglene våre for å få tips til hvordan du kan redusere alkoholbruken.

Hvis Stilnoct er noe du får forskrevet av lege, snakk gjerne med legen din om at du ønsker å trappe ned og seponere medisinen, så vil du få hjelp med dette.

Du er også velkommen til å ta kontakt med oss via telefon eller chat om du ønsker mer veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.