Hva skjer når ei jente 16 tar 2 Xanax, er det farlig?

Hva når ei jente 16 tar 2 stk xanax. Er det farlig?

kvinne/jente |
velg fylke

  Rusinfo svarer:

To stykk Xanax er som regel ikke farlig i seg selv, så lenge du ikke har tatt andre rus- eller legemidler samtidig. Men dette er et kraftig legemiddel, og du kan forvente en sterkt sløvende effekt, særlig om du ikke er vant med å bruke Xanax fra før av. Og om du blir kraftig sløvet ned så kan du bli dårligere i stand til å ta vare på deg selv, økt risiko for ulykker o.l. Sånn sett bør du være obs på hvor og når du tar Xanax – om du i det hele tatt skal ta det.

Her må vi også legge til at Xanax (og benzodiazepiner generelt) kan være veldig sterkt vanedannende. Nå vet ikke vi hvorfor du har tatt (eller vurderer å ta) dette, men vår oppfordring er at du helst lar det være. Om du likevel skal bruke, bør du i det minste sørge for å gjøre det så sjeldent som mulig, for å redusere risikoen for å utvikle avhengighet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.