Hvordan kan jeg slutte å drikke alkohol?

Har aldri brukt alkohol før. En venn av meg har invitert meg til å drikke alkohol, prøvd en gang og siden har jeg begynt å drikk. Jeg ønsker å slutt å drikke alkohol, hvordan kan jeg gjør det?.

mann/gutt |
21 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Du skriver at du aldri har drukket alkohol, mens du samtidig oppgir at du har begynt å drikke alkohol og at du ønsker å slutte. Ut i fra dette er det vanskelig å bedømme hvor omfattende ditt alkoholforbruk er, og hvilken type hjelp du kan ha nytte av. Vi vil allikevel forsøke å svare deg så godt vi kan!

Dersom du ønsker hjelp til å håndtere utfordringer knyttet til alkohol, så kan du ta kontakt med fastlegen din eller en ruskonsulent i kommunen der du bor. Da er det mulig å snakke nærmere om hvordan du opplever egen situasjon, og samtidig be om en vurdering ift. hva lege eller ruskonsulent tenker er riktig mtp. eventuelle behandlingsalternativer.

Hvis du ønsker å forsøke å slutte med alkohol på egenhånd, så kan vi tipse om en artikkel på vår hjemmeside: Forberedelser til å slutte med alkohol.

Ta  gjerne kontakt med oss på telefon eller chat dersom du ønsker å snakke mer om dette!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Se våre åpningstider i desember.

 

HAP-app: Vi jobber med full oppgradering av appen og antar at den skal være klar fra januar 2023!