Adderall XR

Hei. Jeg lurer på om det fins et legemiddel som har samme sammensetning som Adderall XR. Jeg har forstått det som at det er en blanding av racemisk amfetamin og deksamfetamin. Kan man blande f eks racemisk amfetamin og deksamfetamin 50/50 for å få samme effekt? Kan man blande disse to selv

kvinne/jente |
28 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Adderall XR er en kombinasjon av deksamfetaminsalter og amfetaminsalter, i noen få tilfeller kan dette forskrives til pasienter med ADHD. Det er ikke et registrert legemiddel i Norge, men kan i prinsippet skaffes etter søknad fra lege. Så vidt vi vet finnes det ikke andre tilsvarende legemidler som omsettes i Norge, men det finnes en del øvrige varianter av ADHD-medisin. Du kan lese mer på våre faktasider om amfetamin og våre faktasider om ADHD-medisin.

Hvorvidt du selv kan blande racemisk amfetamin og deksamfetamin er dessverre ikke en type brukerveiledning vi gir.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.