Så mye adrenalin i kroppen at kokain ikke slår ut på blodprøve?

Hei. En kompis fortalte om en venn av han som hadde tatt kokain og kjørt bil. Han hadde kræsjet og fått så mye adrenalin i kroppen at kokainen ikke hadde slått ut på blodprøve. Kan det stemme?

kvinne/jente |
21 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det høres rart ut – vi kan i hvert fall ikke si at vi er kjent med at dette er mulig. Vi vet at bruk av kokain i seg selv bidrar til å øke produksjonen av adrenalin, uten at dette er til hinder for å avdekke kokainbruk med blodprøver.

Så dersom vennen av vennen din ikke fikk utslag på kokain i blodprøven tenker vi at det mest sannsynlig må være en annen forklaring på dette – f.eks. at tidsrommet mellom inntaket og blodprøven var akkurat for langt for å gi utslag. Kokain har tross alt ganske kort virketid, og kan sånn sett også ha ganske kort sporbarhet i blod i noen tilfeller.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.