Sønnen min er 18 år og han drikker hver helg, er det vanlig, blir man ikke avhengig av alkohol?

Hei
Sønnen min er 18år og han drikker hver helg , er det vanlig , blir man ikke avhengig av alkohol.2306

kvinne/jente |
40 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Det stemmer at mange blir avhengige av alkohol, men det skjer ikke alle. Alkohol er et rusmiddel som brukes mye av unge mennesker i Norge, og som regel går det bra med de fleste. Så det stemmer at dette er ganske vanlig, men derfor kan det også være lett å undervurdere alkoholens skadevirkninger.

Om du som forelder frykter at avhengighet kan bli et problem, gjelder det å følge med. Tegn på alkoholavhengighet kan være at man føler trang til å drikke mer «dagen derpå» for å føle seg bedre, eller at man ikke klarer å stoppe når man først har begynt å drikke. En avhengighet blir særlig problematisk om den begynner å gå på bekostning av andre aktiviteter i hverdagen. Det kan være snakk om at bruken går utover helsen, eller går på bekostning av forholdet til venner og familie.

På våre hjemmesider kan du lese mer om alkoholbruk og farene knyttet til helseproblemer og avhengighet.

Om du er bekymret over bruken kan du prøve å snakke med din sønn om dette. I en slik samtale vil det være viktig å vise forståelse for hans side av situasjonen. Kanskje er det mye alkoholbruk i hans omgangskrets? Ved å ha en god dialog om dette vil du kunne få mer oversikt over hans drikkevaner, og være tydelig på hva du selv mener er akseptabelt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.