Hallusinasjoner etter bruk av MDMA og amfetamin.

Hei, jeg har hatt hallusinasjoner etter å tatt ecstasy. Ecstasyen var kuttet med amfetamin, og jeg tok 10 stykker av dem på 1 dag. jeg tok 5 piller klokken 11:00 og 5 til klokken 21:00
På starten gikk det ganske så fint, jeg og kompisen min stirret opp i taket og så veldig mye spennendes ting. Men til slutt snudde hele følelsen seg. Jeg begynte å se klær og objekter begynne å bevege seg mot meg, men bare når jeg ikke så på de og alle prikke i taket ble om til edderkopper og det føltes ut som de var ute etter meg. Jeg hørte også stemmer og så skygger som bevegte seg og følgte etter meg. det dukket også opp spindelvev og det var mye overalt. Jeg fikk ikke sove og når jeg til slutt klarte å sovne, våknet jeg med høy puls og svette, som er oftest normalt når man tar ecstasy men denne gangen var det annerledes… kan det ha noe med miksen av amfetamin og mdma eller at jeg tok for mye?

mann/gutt |
17 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Både visuelle og auditive hallusinasjoner kan oppstå som følge av bruk av amfetamin/MDMA, og da gjerne som en konsekvens av langvarig bruk – eller høye doser. Som oftest vil disse symptomene forsvinne etter hvert som virkningen avtar, men i enkelte tilfeller kan slikt rusmiddelbruk utløse psykisk lidelse hos disponerte personer.

Vi vet ikke hvor mye du har tatt, og kan derfor heller ikke si noe sikkert om din aktuelle dosering. Samtidig synes vi det høres veldig mye ut med 10 tabletter/kapsler med ecstasy – og at dette sannsynligvis kan ha medvirket til denne opplevelsen. Vi vet heller ikke om disse symptomene kom underveis, eller om syns -og hørselshallusinasjonene også var tilstede den/de påfølgende dagene.

Dersom du fortsatt kjenner ubehag knyttet til denne hendelsen, vil det nok være lurt å ta kontakt med en lege.

Har du ytterligere spørsmål kan du også ta kontakt med oss på chat eller telefon. Kanskje vil du også ha nytte av å lese vår brosjyre om MDMA, hvor det blant annet står informasjon knyttet til dosering.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.