Avhengig av vape?

Hei, jeg er en jente på 14 og jeg har prøvd vape 3-4 ganger. Føler at jeg må ha vape hele tiden og jeg tenker konstant på vape, jeg har ikke lyst til p fortsette med vape men jeg føler at jeg bare MÅ vape. Har jeg blitt avhenging? Hvordan kan jeg slutte?

kvinne/jente |
14 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Du skriver ikke hva det er du vaper så det blir litt vanskelig for oss å si noe om avhengighet og måter å slutte på. Om det er tobakk/nikotin du vaper kan du lese mer om nikotinavhengighet på Helsenorge sine sider.

Det er veldig fint at du er kritisk til vaping og avhengighet, det er jo ikke så lurt å bli avhengig av noe som ikke er sunt på noen måte og som kan være ganske dyrt. Hvis du ikke klarer å gjøre noe med dette kan det være lurt å søke råd hos noen voksne rundt deg som du stoler på, for eksempel helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.