Kjæresten min røyker hasj og har sniffet kokain og tatt mdma, har dere noe tips til meg?

Kjæresten min røyker hasj og har sniffet kokain og tatt mdma.. Han fortalte det ikke til meg, jeg måtte finne det ut selv da jeg såg det ligge på badet for en stund siden. Han fortalte meg at han skulle stoppe og lovte meg det. Litt etterpå fant jeg ut at han ikke hadde sluttet, men fortsatte.. Han sier nå at han skal røyke opp siste del, men jeg vet ærlig ikke om jeg tror på han. Jeg fant ut nå nylig at han hadde tatt en halv mdma.. Han var veldig kvalm, varm osvosv og jeg vart veldig bekymret da jeg ikke visste grunnen til hvorfor han var så dårlig.. Har dere noe tips til meg, jeg vet nesten ikke hva jeg skal gjøre lenger. Pappa var rusavhengig så det er veldig sensitivt og vanskelig for meg. Jeg har også vært redd for at jeg har blitt dopet ned når vi foreksempel har vært å drukket..

kvinne/jente |
20 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Forstår at du synes det du har funnet ut er ubehagelig, og at dette bekymrer deg. Det er ikke ideelt at din kjæreste skjuler dette for deg, helst bør dere ha en åpen dialog om denne rusbruken. Har du forsøkt å ha en lengre samtale med ham om dette?

Om dere skal ha god kommunikasjon om rusbruk er det viktig at han møtes med forståelse og ikke bare krav om at han må slutte umiddelbart. Dersom han ikke har noe ønske om å slutte med rusmiddelbruken, er det dessverre også begrenset hva du kan endre på. Du kan ta opp at du er bekymret, og fokusere på hvordan dette er problematisk for deg. Her vil det også være naturlig å nevne at du selv har hatt en rusavhengig far og derfor kan være særlig bekymret for brukens negative konsekvenser.

På vår hjemmeside kan du finne nyttige råd om hvordan du snakker med noen om deres rusbruk.

Mange frykter å bli dopet ned når de drikker alkohol, men statistisk sett er «spiking» (altså at noen putter rusmidler i drinken din) noe som sjeldent skjer. Husk at alkohol også er et rusmiddel med effekter som kan variere mye. Det du tåler den ene dagen kan gjøre deg ganske beruset en annen gang, så det kan være lett å undervurdere disse effektene. Mange rusmidler vil også sette en sterk smak på en drink om disse blandes. Om du mistenker å ha fått i deg ett ukjent rusmiddel, bør du snarest mulig ta kontakt med nærmeste legevakt og be om at det tas en blod- eller urinprøve for å sikre spor. Men vær oppmerksom på at det er vanligere å frykte dette enn at det faktisk skjer.

Om du får snakket ut med din kjæreste om dette kan en slik samtale kanskje bidra til at begge føler seg tryggere. Det kan også være nyttig å lære mer om rusmidlenes effekter og skadepotensialer for å få mer oversikt over situasjonen. På våre hjemmesider kan du finne informasjon om de ulike stoffene og hvordan de brukes.

Om du vil snakke mer med oss om dette kan du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.