Hva skjer om man kombinerer MDMA og Abilify?

Hei!
Jeg går på Abilify og har tidligere strevet med MDMA misbruk, jeg lurte på hva som skjer om man kombinerer de to? For om jeg skulle fått et tilbakefall om det ville bli mer farlig enn fra før av.

mann/gutt |
17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Denne kombinasjonen er ikke egentlig veldig godt kartlagt. I Felleskatalogens omtale av Abilify, kan du bl.a. lese dette:

Selv om forekomsten av bipolar I lidelse og komorbid ADHD er høy, er det svært begrenset med tilgjengelige sikkerhetsdata vedrørende samtidig bruk av sentralstimulerende legemidler. Derfor skal det utvises stor forsiktighet ved bruk av disse legemidlene samtidig.

MDMA er sentralstimulerende, så vår oppfordring er at dersom du vil være mest mulig på den sikre siden, bør du unngå å bruke disse to samtidig. Om du i det hele tatt skal bruke MDMA, kan det være en fordel å avstå fra å bruke Abilify i forkant av dette – nettopp fordi kombinasjonen ikke er særlig godt kjent.

For øvrig – en annen faktor her gjelder kombinasjonen av MDMA og årsaken til at du får medisinen (heller enn kombinasjonen med medisinen i seg selv). Her er det selvsagt individuelle forskjeller og forutsetninger, men om du i utgangspunktet strever psykisk, vil vi oppfordre deg til å være svært forsiktig med rusmiddelbruk. Om du skal bruke MDMA (eller andre rusmidler), bør det helst være under forutsetning om at du allerede befinner deg på et godt sted mentalt.

Du kan lese mer på våre faktasider om MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.