Hvis jeg tar sovetabeletter som imovane og venter 2-3 begynner de da og virke igjen? Er tap av toleranse permanent?

Hei. Er det slik at tap av toleranse er permanent? Hvis jeg tar sovetabeletter som imovane og venter 2-3 begynner de da og virke igjen? Eller er det permanent fortapt?

Sovetrøbbel en gang i blant.

mann/gutt |
28 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke medisinsk personell, og kan derfor ikke gi presise råd om bruk av legemidler. Men vi vil svare så godt vi kan. Generelt kan vi si at toleranse (og tap av toleranse) ikke er en permanent tilstand.

Ved bruk av sovemidler som Imovane (zopiklon) bør bruken være så kortvarig som mulig, og med lavest mulig dose. Når slike medisiner skrives ut skal din lege evaluere din status som pasient, ettersom risikoen for misbruk og avhengighet øker med behandlingens varighet.

Dessverre er det uklart hva du mener når du skriver «vente 2-3», her kan det være snakk om både uker og dager. Det er heller ikke nevnt hvor mye du planlegger å bruke. Vi anbefaler at du snakker med din lege om dette for å sikre at medisinbruken gir ønskelig effekt.

Om du vil snakke mer om dette må du gjerne ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.