Min sønn på 15 er veldig ofte aggressiv, tips til hva jeg kan gjøre?

Hei, jeg har er barn på 15 år som ruser seg hver dag, det er kun hasj jeg vet om. Jeg har vært innom barnevernet for å få hjelp, men de kan ikke hjelpe så lenge han ikke vil selv!! Nå er det så ille at han lyver, stjeler og bruker vold når han ikke får det som han vil. Veldig ofte aggressiv, snakker aldri med meg lenger, bare roper. Det har begynt å gå utover søsknene hans som er yngre og de har det vondt i hverdagen. Jeg er alene med han eldste, de minste er hos far 50%. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg har ingen avlastning og jeg kjenner at jeg er redd når han er hjemme. Har dere råd, tips eller veiledning på hva jeg kan gjøre?

kvinne/jente |
43 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette kan vi forstå er en fortvilet situasjon å være i. Ungdom under 18 år som ruser seg blir som oftest ivaretatt av psykisk helsevern for barn og unge. Barnevernet kan også bistå i slike situasjoner. Foresatte og barnet kan få tilbud om samtaler, urinprøvekontrakt, og generell oppfølging. Det er barneverntjenesten, lege eller NAV som kan søke barnet inn til behandling.

Sånn sett vil vi oppfordre dere til å fortsette oppfølging med Barnevernet – det kan tross alt være en god ressurs for deg i en vanskelig situasjon som dette. Vi anbefaler også kontakt med helsesykepleier ved skolen, og / eller Utekontakten i kommunen der dere bor.

Helsenorge har oversikt over tilbud innen rusbehandling i spesialisthelsetjenesten med veiledende ventetider. Om du ser over denne listen (alkoholproblemer) eller denne listen (illegale rusmidler) vil du se at noen av tjenestene retter seg spesifikt mot ungdom. Merk at flere behandlingssteder opptrer på begge listene. Det er også mulig å avgrense søket geografisk.

Det kan også være fint for din egen del å ha noen å snakke med. Sjekk hjemmesiden til kommunen du bor i hvilke tjenester som tilbys pårørende. Du kan også kontakte PIO-senteret eller NKS, eller fastlegen din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.