Får man permanent skade av MDMA?

Får man permanent skade av mdma, eller kan man ta det og bli frisk igjen etter tid. Jeg leste at det er skadelig for magen og nyrene er det sånn at sjangser øker med å dø etter hver gang du tar det eller kan man lsm ta det så mange gabger man vil men bare med litt mellomrom slik at kroppen kan bygge seg opp igjen? Og er det trygt og ta mdma en eller annen gabg hver uke?

kvinne/jente |
troms

  Rusinfo svarer:

Varige fysiske skader ved MDMA-bruk er forholdsvis uvanlig, og vil i så fall som regel forutsette relativt høye doser, og/eller relativt hyppig bruk. Sånn sett er risikoen for varige fysiske skader ikke veldig stor, forutsatt at du kun tar forsvarlige doser, og sørger for å få god nok pause fra gang til gang. Der vil vi oppfordre til å ta lengre pauser enn kun en uke om gangen – jo lengre jo bedre, men gjerne så lenge som en måned eller to fra gang til gang, eller mer. MDMA-rus kan tross alt være ganske belastende for kroppen, og det er viktig å få tilstrekkelig restitusjon mellom hver gang du tar det. Om du derimot bruker MDMA i store mengder og/eller for hyppig, er det ganske riktig en mulig risiko for organskade, eller uønskede bivirkninger generelt – der og da eller i ettertid.

Uansett – om du skulle oppleve symptomer som bekymrer deg, enten der og da under rusen eller i ettertid – ikke vær redd for å kontakte helsepersonell for en vurdering, for å være på den sikre siden. F.eks. fastlege eller legevakt 116 117, eller Giftinformasjonen 22 59 13 00.

Tipser om våre faktasider om MDMA for videre lesning, særlig artikkelen om forholdsregler for tryggere bruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.