Hvor lang tid tar det ca før man faktisk kan bli avhengig av Concerta?

Jeg har tatt Concerta 54 mg noen ganger, litt usikker på hvor mye (har ikke adhd). Men jeg merker at når virkningen går ut blir jeg ekstra rastløs og vil bare ha mer av det. Det føles ut som jeg er avhengig, men jeg har ikke tatt det i så lang tid. Men jeg har erfaring med hvordan avhengighet av piller kjennes ut (paralgin og ibux). Hvor lang tid tar det ca før man faktisk kan bli avhengig av concerta?

kvinne/jente |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Du sier du har tatt Concerta noen ganger, men er usikker på hvor mye. Det stemmer at Concerta kan være avhengighetsskapende, men å utvikle avhengighet tar likevel tid. Det som er helt tydelig, er at du har en trang til å ta dem, du føler lyst til å ta det og blir rastløs. Dette kan være tegn på at du nå står i fare for å utvikle en avhengighet.

Nøyaktig hvor lang tid det tar før en faktisk blir avhengig av Concerta er vanskelig å gi et godt svar på. At du opplever problemer med å slutte, og / eller at du opplever fysisk eller psykisk ubehag dersom du ikke tar Concerta kan være kjennetegn på at du er avhengig.

Om du først opplever problemer med å slutte, bør du ta dette opp med legen din da det er anbefalt å trappe ned eller avslutte behandling med Concerta under medisinsk oppfølging.

Du kan lese mer om Concerta på vår hjemmeside her. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.