Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Spørsmål om grensesetting?

Hei, jeg har noen spørsmål i forhold til grensesetting til noen som bruker rus. Mine foreldre betaler min bror de pengene han trenger. I mine øyne hjelper de han med å opprettholde misbruket og ikke lære å ta konsekvenser for dårlige valg. Jeg skjønner at de selv må sette de grensene, men det er som om de ikke klarer å ta ‘kampen’ med å sette foten ned. De har vært forsiktig med penger hele sitt liv og aldri unnet seg mye ekstra. Min bror derimot, kjøper det han får lyst på og ber de om penger når han er fri. Det har bygget seg opp en stor frustrasjon hos meg ved å stå å se på denne ‘utnyttingen’ jeg mener pågår av mine foreldre. Byrden de bærer ved å ha en rusavhengig sønn er stor, så føler mitt ‘mas’ på dem om å slutte å gi han penger bare gjør situasjonen verre for dem. Har dere noen tanker om hva jeg kan gjøre? Jeg har selvfølgelig tenkt på å si ifra til min bror at jeg mener han utnytter dem, men er redd for at det kan gjøre at han feks tar livet sitt.

kvinne/jente |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette høres ut som en vanskelig situasjon å være vitne til. Det er ikke uvanlig at foreldre har problemer med å sette grenser av redsel for at problemet skal forverre seg. Selv om de også forstår at de bidrar til å opprettholde rusbruket klarer de allikevel ikke å sin nei, eller sette grenser. Mange familier opplever derfor splid og uenighet om hva som er riktig å gjøre i en slik situasjon. Det beste kan derfor være å oppsøke hjelp for å forstå problemet å finne gode løsninger. På HelseNorge finner du en side om ulike tilbud til pårørende, som du og din familie kan ta kontakt med for hjelp.

Du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat, så kan vi snakkes nærmere om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.