Farlig å blande både vin og cider, eller vin og sprit?

Hei, jeg lurte på om det vsr farlig å blande både vin og cider, eller vin og sprit

kvinne/jente |
17 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Nei, slike blandinger i seg selv utgjør ingen fare. Det er litt uklart for oss om du spør om å blande disse sammen i én drikk, eller om du spør om å drikke dem hver for seg i løpet av én og samme drikkeepisode – uansett blir det bare «mer av det samme», altså etanol. Så selve kombinasjonen er altså ikke farlig.

Derimot kan mengden alkohol du drikker være en potensiell risiko, uavhengig av hvordan dette eventuelt blandes. Hvor risikabelt dette er kommer f.eks. an på mengden alkohol du drikker samlet sett, dagsform på det aktuelle tidspunktet, hvor raskt du drikker, hvor vant du er med å drikke fra før av, om du har spist på forhånd, og lignende. Men generelt er det gjerne sånn at desto større mengde alkohol du drikker, desto større risiko for uønskede bivirkninger.

Ta gjerne en titt på Drikkevettreglene våre.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.