Har noen spørsmål ang. kokain

Hei.
Har noen spørsmål ang kokain.
– kan man bli psykisk ustabil ved bruk av kokain?
– jeg har en venn som sier at hvis man tar kokain, så vill det sitte i beinmargen resten av livet, sånn at det alltid vill synes på en ryggmarg test, stemmer det?

kvinne/jente |
34 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ja, enkelte kan oppleve psykisk ustabilitet som følge av kokainbruk. Dette gjelder særlig omfattende bruk, og/eller personer som i utgangspunktet er utsatt for psykisk ustabilitet. Mulige symptomer kan f.eks. være paranoia, vrangforestillinger, økt aggresjon, psykose eller psykoselignende tilstander. Risikoen for å oppleve dette øker om du bruker kokain sammenhengende over et viss tidsrom, med lite eller ingen søvn.

Vi er ikke kjent med at bruk av kokain kan spores «for alltid» med en ryggmargsprøve. Det vi derimot kan si sikkert, er at å avdekke rusmiddelbruk med ryggmargsprøver er svært uvanlig. Faktisk såpass uvanlig at vi ikke kjenner til et eneste tilfelle hvor dette har skjedd.

Du kan lese mer i vår brosjyre om kokain.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.