Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan skal jeg føle meg gladere eller bedre når man er ruset og deprimert?

Jeg er veldig høy på marjuana og hvordan skal jeg føle meg gladere eller bedre når man er russet og deprimert

kvinne/jente |
15 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Uansett om du ruser deg eller ikke – «hvordan skal jeg føle meg gladere?» er jo et stort og viktig spørsmål – og også et vanskelig spørsmål, med mange mulige svar, og kanskje ingen absolutte fasitsvar. Vi har i hvert fall ikke fasitsvaret på dette – men hva vi kan si, er at dersom du plages av depresjon bør du vurdere å snakke med noen om dette – noen som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å få det bedre. Se f.eks. denne artikkelen fra Rådet for psykisk helse, som gir en oversikt over ulike hjelpetjenester samt hvordan du kommer i kontakt med disse.

Når det gjelder rusbruk spesifikt, vil vi oppfordre deg til å prøve å ta en lengre periode uten rusbruk overhodet. Forholdet mellom rusbruk og psykisk helse er jo mildt sagt sammensatt, med store forskjeller fra person til person. Men vi vet at i noen tilfeller vil rusbruk kunne bidra til å opprettholde (eller til og med forverre) psykiske vansker. Sånn sett gir det mening om du prøver å ta en pause, og ser om du etter hvert føler deg bedre – og om du faktisk føler deg bedre, er det grunn til å tro at rusbruken i hvert fall delvis var en del av problemet.

Å kutte ned/ut rusbruk kan selvsagt være lettere sagt enn gjort, og vi vet ikke så mye om deg og din situasjon – men du er velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat, så kan vi snakkes nærmere om mulige fremgangsmåter for deg. Se gjerne også våre artikler Hjelp til å slutte.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.