Slutte med kokain

Hei . Jeg har de siste 3 mnd inntatt kokain hver helg med alkohol og røyket hasj i ukedagene . Nå merker jeg at jeg har lyst på kokain og alkohol når jeg står opp på morningen og tenker på kokain og alkohol nesten daglig . Jeg har aldri vært stor drikker før eller vært særlig opptatt av kokain da jer har alltid foretrukket hasj bedre . Under en kveld kan jeg ta 2-4 gram kokain og jeg veier ikke mer enn 50kg, så min nedtur varer som regel i 2-4 dager . Jeg merker selvsagt at jeg begynner å bli avhengig , men jeg ønsker hjelp men vet ikke hvor jeg skal henvende meg . Problemet mitt er at jeg og kjæresten gjør det sammen så vanskelig å slutte bare .

kvinne/jente |
33 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres ut som om det er en god ide å slutte med kokain. Kokain er blant de mest avhengighetsskapende rusmidlene- derfor er det veldig fint at du selv ønsker å gjøre noen grep, det viktigste er først og fremst at en selv har et ønske om å slutte.

Akkurat hvordan du skal gå frem for å lykkes med dette, finnes det ikke noen opplagte svar på. Folk er forskjellige og har derfor ulike forutsetninger og behov for å slutte med rusmidler- det som er viktig er å få den hjelpen man selv trenger og har tro på.

Noen slutter med kokain uten hjelp fra det offentlige og finner god hjelp og støtte fra venner og familie. På rushjelp.no finnes det for eksempel kartleggingstest og nettbasert selvhjelps program. Du kan også finne gode tips på våre sider «Hjelp til å slutte med kokain«.

For mange vil det å endre rusvaner oppleves som svært krevende, derfor er det fint at du er motivert- da dette er en viktig forutsetning for å lykkes. Det kan også være lurt å planlegge rundt det at du ønsker å slutte. For eksempel kan det være lurt å unngå situasjoner, steder og lignende som øker risikoen for at du ruser seg. I stede kan det være fint å fylle dagene med noe positivt, mennesker som gjør deg glad, jobb, skole eller lignende. Det kan være viktig å tenke over hva som er viktig for deg, hva du ønsker i livet og hva du trenger for å holde fast ved disse ønskene.

Noen kan velge å begynne i selvhjelpsgrupper, der kan man møte andre som er i eller har vært i lignende situasjon og som også har et mål om å være rusfrie.

Mange har behov for hjelp og støtte fra profesjonelle og her finnes det flere alternativer. I Norge finnes det nemlig et bredt og stort hjelpeapparat til de som ønsker å slutte med rusmidler. Det er legen din som kan henvise deg til et egnet tilbud innen spesialisthelsetjenesten. Du kan selv gå inn på Helsenorge og se litt på hva slags tilbud som finnes. Dersom du ønsker slik hjelp, kan du bestille en time hos fastlegen din.

Om du ønsker en mer utfyllende prat om dette, er du velkommen til å ta kontakt med oss på chat eller telefon.

 

 

 

.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.