Min kone på 70 år drikker ofte og mye. Hvordan kan jeg hjelpe henne?

Min kone på 70 år drikker ofte og mye. Hun blir også aggressiv når hun er full. I tillegg har hun skadet seg ved noen anledninger. Hvordan kan jeg hjelpe henne?

65 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi forstår at dette er en vanskelig situasjon – potensielt for både din kone og deg.

Din kone kan få hjelp til sine alkoholproblemer, men da må hun både ønske denne hjelpen og være villig til å ta i mot den når den tilbys henne. Vi vil anbefale henne å kontakte sin fastlege slik at de sammen kan komme frem til hva som er riktig og god hjelp for henne. Kanskje kan du hjelpe henne med å gjøre dette?

Vi vet ikke hvordan dere to har snakket om disse tingene tidligere, eller om dere har gjort det. Hvis det er mulighet for det vil vi anbefale deg å forsøke å ta en samtale med henne om dette når hun er edru. Hvis du kjenner at du selv har prøvd flere ganger uten å komme noen vei, kan det være en idé at f.eks. en venn eller en slektning gjør et forsøk på å snakke med henne – flere opplever at en annen person kan ha en postiv effekt i en slik situasjon. Her kan du lese noen tips til hvordan det kan være greit å føre en slik samtale.

Siden din kone har skadet seg noen ganger, og det slikt sett kan være fare for liv og helse når hun drikker alkohol, kan du også gi en bekymringsmelding til fastlegen hennes om hvordan hun har det med alkohol. Da må fastlegen vurdere om det skal igangsettes tiltak selv om det er slik at hun ikke ønsker hjelp.

Det er både tungt og vondt å være pårørende til noen som har problemer med alkohol. Vi vil anbefale deg å snakke med noen om hvordan det er å være deg i denne situasjonen. Du må gjerne ta kontakt med oss på chat eller telefon for en nærmere samtale. Ivareta utfører også god hjelp til pårørende. I tillegg vil vi anbefale Usynlige tigre som er et nettverk for pårørende til mennesker med rusproblemer.

Du forteller også at din kone blir aggressiv når hun er full. Vi vil derfor også anbefale VO-linjen som er et døgnåpent tilbud til mennesker som opplever vold i nære relasjoner.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.