Hvordan få kontroll over alkoholen?

Hei
Jeg tenker jeg er i grensenland. Jeg synes jeg drikker for mye. Alkohol tar for mye plass i mine tanker, vil gjerne ha litt mer kontroll over alkoholen. Jeg ønsker at alkohol skal ha mindre plass i livet mitt.jeg vil ha kontotroll over alkoholen – ikke omvendt. Å snakke fastlegen er ikke aktuelt fordi jeg har barn. Mine barn vet ikke om mine drikkevaner, fordi det skjer når ikke jeg har barna. Delt omsorg.

51 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Uten at du sier konkret tolker vi det slik at du ønsker å redusere ditt alkoholinntak.

Det er mange personer som en eller flere ganger i livet opplever at de er i fare for å utvikle et problemfylt forhold til alkohol. Flere av disse klarer å ta grep på egenhånd uten å oppsøke offentlig helsehjelp, og felles for disse er at de anerkjenner at de er i ferd med å få et problem og at de ønsker å gjøre noe aktivt for å forhindre at det utvikler seg. Vi tar utgangspunkt i at du er i denne kategorien og vil gjerne hjelpe deg med noen innspill.

Når du skal endre atferd er det viktig å planlegge godt. Vårt råd til deg er derfor å bruke tid på å utarbeide din plan, gjerne skriftlig. På siden vår «Hjelp til å slutte med alkohol» finner du tips til hvordan du kan lage en god plan – vi ønsker deg lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.