Bekymret for venn som har tatt MDMA og drukket sprit

Hei var på en fest for 2 dager siden drall litt alkohol selv en på festen hadde drukket kraftig sprit og tat mdma han spydde men han ble ganske dorlig så jeg forlot resten av festen å tok han med ut vi gikk på en rolig plass ute der han kunne legge seg ned å kjøle seg ned han de virket son han var veldig full å sløv han sovna der lå han i stabil sideleie å satt der i et par timer en Anna venn av meg var det jeg ville egt ringe ambulanse men han ba meg ikke gjøre de pga han meinte de gikk fint dagen etterpå hadde han jevnlig hodepine han sa i dag at hodepinen var vekke men at han kald svettet litt Tror dere han er ok han overlevde jo men er fortsatt begymret for han. Hvordan vet man egt om noen overdoser eller om bare er sløv å trøtt. Var heldigvis en del kulde utendørs den kvelden. Han hadde tat 0.4g

mann/gutt |
20 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så bra at dere tok vare på vennen deres, og at dere har fulgt med på tilstanden hans denne kvelden. Dere har gjort mye riktig mtp. observasjon, sideleie og ved å være på et kjølig sted.

Symptomene du har beskrevet er relativt vanlige når det gjelder bruk av MDMA og alkohol, hvor både endringer i bevissthetstilstand og oppkast forekommer – i alle fall ved bruk av større doser. 0.4g MDMA er betydelig mer enn det som er anbefalt, da en vanlig brukerdose bør være mellom 75-125mg. En bør også være forsiktig med å kombinere MDMA med alkohol, da det øker den totale belastningen på hjerte -og karsystemet, samt risikoen for overoppheting.

Dødelige overdoser forekommer relativt sjeldent ved bruk av MDMA alene, men denne risikoen er antatt å øke dersom det kombineres med andre stoffer – som f.eks. alkohol. Samtidig er det jo nå et par dager siden denne hendelsen, og mest sannsynlig har dette gått fint. Typiske bivirkninger etter bruk av alkohol og MDMA kan være både kaldsvetting og hodepine, så dette er sånn sett normalt. Skulle disse plagene vedvare utover uken, og han fortsatt er bekymret for egen tilstand – så kan det være greit å snakke med en lege.

Dersom dere i fremtiden skulle befinne dere i en tilsvarende situasjon, hvor dere mistenker overdosering og er bekymret for en persons helsetilstand – vil anbefale at dere tar kontakt med helsepersonell. Dere kan da ringe 113 (nødtelefon) eller 116 117 (legevakten) og forklare situasjonen slik at de kan gjøre en vurdering. Helsepersonell har taushetsplikt, og de er ikke ute etter å «ta dere» for å ha brukt rusmidler, ell. Det er uansett bedre å ringe en gang for mye, enn en gang for lite.

På våre hjemmesider kan du lese mer om overdose på MDMA.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.