Kan statsforvalter gjøre unntak ved ny oppstart av Ritalin?

Kan statsforvalter gjøre unntak ved ny oppstart av ritalin. Vikar for vikar tok EKG og konkluderte med at jeg hadde alvorlig hjertefeil. Ble henvist spesialist 3 mnd senere og der ble der ikke sett antydning tilhjertefeil. Vikarierende lege tok meg av ADHD medisinen min, Ritalin som to år tidligere endret mitt liv min livskvalitet enormt. Ja,dette var min type medisin. Som tidligere rusmisbruker er jeg vant til Stigmatisering begrepet og har kjempet mange kamper. Utrolig nok med helsetjenesten og politiet som en skulle tru var der for å støtte alke, uansett bakrunn. Denne vikaren ba meg etterhvert komme etter kontortid,stusset på det men han ville hjelpe meg. Så han ga meg en 20mg ritalin, fra hans resept. Så fikk jeg med meg 2 stk hjem til dagen etter. Hadde ikke jeg alvorlig hjertefeil? Svarte meg ikke på det. Da han ville utføre gynekologisk sjekk, slutta jeg å gå hos han. Han dro kort tid etter da vikariat var over. På bakrunn av null adhd medisin og hvor jeg nå istedet hadde begynt med mine gamle mønster som dårlig impuls kontroll,tankekjør og ekstrem hyperaktivitet klarte jeg felle for feil mann,igjen. Levde under kontrollerte forhold og han skulle ta styringen over alle mine gjøremål. Vikar for Vikar for Vikar ba meg komme til time for mulig oppstart av ritalin igjen.Jeg ønsket å snakke med ny lege om dette. Min tidliger kjæreste hatet jeg tok ritalin da jeg ble mere bestemt og fokusert og selv om han viste det var mulig jeg måtte avgi urinprøve så tvang han i meg hasj kvelden før. Høres absurd ut men jeg har vitner. Så da røk jeg på den. Hasj roer meg mye og jeg sover godt men ikke noe jeg kan ta fra morgenen. Får jo ikke gjort noe av d jeg må da. Så nå er det 6 mnd uten ritalin, kjøpe kun illegalt og på 6 måneder har jeg brukt godt å vel 300 000 på denne medisinen. Skjemmes ja men for meg er den livsnødvendig. Av og på er ikke bra vet jeg . Men barna vil ha kontakt med meg,venner . Alle sier jeg forandret meg så mye ,at jeg er tilstede nå på ritalin. Det kreves rene prøver, 3 mnd tenker jeg. Men jeg har spurt om å få stå på ritalin under prøvetiden. Det er jo sidemisbruk de er opptatt av. Men vikar sier nei. Ikke interessert i å høre konsekvensene for meg. Impuls kontroll er så og si ikke tilstede. Økonomien som jeg hadde kontroll på har gått rett vest. Og jeg velger menn med litt kriminelle tendenser. Som ikke endret godt. Er det noen som kan svare meg på om Statsforvalter kan gjøre unntak.? Eller er det likt for alle. Skal være forsiktig her nå men hva om en kreftpasienter blir fratatt medisiner med bakrunn i hasjbruk. De mister den ikke. Jeg vet dette er å sette d på spissen og dette er ikke ett angrep. Jeg ønsker bare hjelp.

kvinne/jente |
53 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det høres ut som en vanskelig og sammensatt situasjon.

Det stemmer at det i de fleste tilfeller kreves 3 mnd. med dokumentert rusfrihet før oppstart av sentralstimulerende medikamentell behandling for ADHD, og at det dokumenteres rusfrihet så lenge behandlingen pågår. Dette står nærmere beskrevet i Nasjonal Faglig Retningslinje for behandling og oppfølging av ADHD. På samme side står det også beskrevet at «Behandling med sentralstimulerende middel stoppes dersom rusfrihet ikke kan dokumenteres eller det oppstår andre forhold som gjør at fortsatt behandling ikke er forsvarlig«.

Hvis du har fått avslag på noe du mener du har rett på, kan du sende en klage til Statsforvalteren. I så fall skal du ha mottatt informasjon om avgjørelsen i et eventuelt vedtak, og det skal også framkomme informasjon om hvilke rettigheter du har – samt informasjon om hvordan du kan klage på en avgjørelse/vedtak. Hvorvidt «Statsforvalteren vil gjøre et unntak», slik du beskriver, kommer nok an på hvilke vurderinger som er gjort i saken, i tillegg til informasjon du fremlegger i en eventuell klage. På følgende side kan du lese mer om hvordan å klage på et vedtak eller en avgjørelse. Har du ytterligere spørsmål kan disse også rettes direkte til Statsforvalteren her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.