Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Barnevernet har åpnet undersøkelsessak, kan ungene hentes når som helst?

Hei, jeg har drukket tett de siste ukene og har en peth på 0,54. Barnevernet har åpnet undersøkelsessak etter bekymringsmelding. Er det slik at barnevernet kan hente ungene når som helst pga dette? Jeg har hatt en samtale med dem og de er inneforstått med at jeg har drukket spesielt mye de siste 3-4 ukene, men det var før dette peth-resultatet kom. Min partner og barnas far drikker knapt, noe en peth vil avdekke hvis han tar. Er dette nok til at barna kan tas fra oss. Partneren har jo ikke gjort noe galt.

kvinne/jente |
40 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

For at du skal få helt sikre svar i en sak som dette, anbefaler vi at du kontakter advokat. Vi vil svare så godt vi kan ut fra informasjonen som er gitt, men understreker at vi må svare på et generelt grunnlag i slike spørsmål.

Hvilke konsekvenser slike prøveresultater kan ha, vil variere ut ifra hvordan barnevernet vurderer familiesituasjonen. På denne siden til St.Olavs Hospital kan du lese mer om PEth-prøver og resultater.

Du spør om Barnevernet kan hente ungene når som helst pga dette. Ut fra måten du beskriver situasjonen er det nok lav sannsynlighet for at det vil skje. Andre hjelpetiltak skal vurderes først, og det blir ikke fattet et såkalt akuttvedtak om å omplassere barnet på kort varsel så lenge andre hjelpetiltak vil være tilstrekkelig.

Du kan lese mer om akuttvedtak i Barnevernsloven på Lovdata.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.