Jeg vet nå ikke hva jeg burde gjøre for å endre meg…

Hei!

Jeg tåler dårlig alkohol . Jeg blir klin gærn og tar alt av andre rusmidler når jeg først drikker. Jeg har brukt ekstreme mengder penger på fylla og andre ting på fylla. Når jeg har drukket 3 øl så er det ingen stemmer i hodet mitt som sier jeg må ta det rolig. Da vil jeg jeg gjerne ha cola og alt som hører med der:.. jeg drikker sjeldent alkohol for å kose meg. Det gir meg ingenting… jeg drikker ca hver 14 dag. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og jeg trenger nok hjelp …. Men er det så enkelt som bare å slutte? Er litt redd det ligger mer bak… da min mor er alkoholiker og jeg vet nå ikke hva jeg burde gjøre for å endre meg… burde jeg gå til legen ? Psykolog?
Takk for svar…

mann/gutt |
25 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Først og fremst kan vi si at du ikke er alene om å reagere slik på alkohol. Dersom du har prøvd å endre på dette på egenhånd uten at det har ført frem, kan et naturlig neste steg være å snakke med legen om en henvisning. Legen kan henvise både til psykolog og poliklinisk rusbehandling.

Ta gjerne en titt på siden vår «Hjelp til å slutte med alkohol». Der finner du tips både for moderasjon og for å slutte helt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.