Finnes det lovlige alternativer for psykedelisk terapi?

Hei! Kunne tenkt meg å prøve psykedelisk terapi fordi jeg ser det har hjulpet mange med samme symptomer som meg. Men jeg har barn, så ønsker ikke gjøre dette siden det er ulovlig. Finnes det lovlige alternativer som gir samme «rus»-opplevelsen?

kvinne/jente |
35 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Per dags dato er psykedelisk terapi, som du sier, ikke lovlig i Norge. Det nærmeste man kommer, som er lovlig, er nok ketaminbehandling (mot depresjon). Det finnes noen få klinikker i Norge som tilbyr dette; du finner dem ved å søke på nett. Det er riktignok en forutsetning at du oppfyller de nødvendige kriteriene for behandling.

I tillegg vet vi at Sykehuset Østfold tilbyr MDMA-behandling mot PTSD som en del av et klinisk studie. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen. Hvor lenge studiet vil pågå, er dessverre ukjent for oss.

Alternativt kan du vurdere yoga, meditasjon o.l., selv om dette kanskje ikke gir samme «rus»-opplevelse.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.