Kan jeg ta spyttprøver i stedet for urinprøver?

Har dokumentert rusbruk fra tidligere, men er rusfri nå. Vil begynne på bilsertifikatet i forbindelse med jobb men må ta rusprøver en stund først. Jeg klarer ikke å avlegge urinprøver med publikum så jeg vil ta spyttprøver, men legen er usikker på om det kan gjøres i slike juridiske situasjoner. Vet dere om det går?

kvinne/jente |
26 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Spyttprøver er dårligere egna til slik testing fordi påvisningstiden er mye kortere i spytt enn i urin. Kravet er derfor at du må ta urinprøver for å dokumentere rusfrihet, og vi har ikke hørt om noen som har fått ta spyttprøver i stedet. Du kan jo likevel be legen undersøke nærmere om det er mulig å få dispensasjon.

Hvis det skulle vise seg at det ikke er mulig kan du uansett snakke med legen din om hvordan dere kan gjøre testingen minst mulig ubehagelig. Forhåpentligvis klarer dere å finne en ordning som fungerer.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.