Kombinere Fleinsopp med Lamictal og Quetapin

Hei!

Av nysgjerrighet lurer jeg på:

1. Om det er interaksjoner mellom mikrodoser fleinsopp (0,1 mg) tatt for første gang (som jente på 55 kg) og medikamentene Lamictal og Quetiapin? Jeg kan ikke finne noe om dette på nett.

2. Hva er psykoserisikoen ved inntak dersom man står på disse medikamentene? Evt. utløsing av mani/depresjon ved lidelser som eksempelvis medisinert bipolar 2? Da mener jeg som sagt små doser under 1 g. Jeg skjønner at dette er vanskelig å svare på konkret, men setter pris på refleksjoner.

3. Hva er sjansen for å få en spirituell opplevelse/ego death osv. på såpass lave doser? Kan det forekomme i det hele tatt?

Takk!

kvinne/jente |
29 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ønsker innledningsvis å informere om at vi i RUSinfo ikke er helsepersonell. Bruk av legemidler og eventuelle interaksjoner du bør være oppmerksom på kan det være greit å snakke med lege om. Når det er sagt så har vi noen generelle råd og tilbakemeldinger vi kan komme med:

  1. Vi finner heller ingen tydelig dokumentasjon på at 0.1 g med Fleinsopp (psilocybin) vil interagere med Lamictal og/eller Quetapin (vi regner med at du sikter til 0.1 gram og ikke 0.1mg – da dette er betydelig mindre enn det som vanligvis brukes til mikrodosering av fleinsopp). Det betyr samtidig ikke at eventuelle interaksjoner ikke kan finne sted – snakk med en lege eller farmasøyt for å være sikker.
  2. Som du er inne på, så er det vanskelig å si noe om risikoen for å utvikle en mani/depresjon. Samtidig er det en del forskning som peker i retningen av at personer med bipolar lidelse kan ha en høyere risiko for uønskede komplikasjoner ifm. bruk av psykedelika – da inkludert utvikling av ny depressiv/manisk episode.
  3. Sannsynligheten for en spirituell opplevelse og/eller opplevelse av «ego death» er nok særdeles liten  når det gjelder mikrodosering av Fleinsopp. Å mikrodosere innebærer i utgangspunktet at man doserer på en slik måte at man ikke erfarer betydelige endringer i sanseopplevelser eller lignende.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.