Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

En del av meg sier jeg skal stoppe, men en annen del vil ikke stoppe. Hvor begynner jeg?

Hei! Jeg har tatt benzodiazepiner, hovedsaklig valium, men også xanax flere ganger. Jeg er ikke avhengig for har vært flere ukers mellomrom mellom perioder (typ 4-5 dager) hvor jeg har tatt det uten å få abstinenser, men vet jo at det er akkurat den veien det går, mot avhengighet spesielt mtp hvor vanedannende dette er. Problemet er at en del av meg sier jeg skal stoppe, men en annen del vil ikke stoppe. Men jeg vet at det å stoppe helt er det som er fornuftig. Hvordan kan jeg tvinge meg selv til det? Hvor begynner jeg? Jeg sliter også med angst som er årsaken til at jeg begynte med dette.

mann/gutt |
17 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du skriver selv at årsaken til at du begynte med Valium og Xanax er at du sliter med angst. Vi tenker derfor at det er viktig at du får hjelp til å håndtere angsten på andre måter. Da blir det også kanskje lettere å la være å ta angstdempende. Du kan få hjelp ved å snakke med fastlegen din, helsestasjon for ungdom eller rask psykisk helsehjelp.

Utover dette vil vi anbefale deg å tenke godt gjennom hvorfor du ikke ønsker å fortsette slik som nå. Det er helt vanlig å være ambivalent, men fokuser på de fordelene det er med å slutte og hvilke ulemper det har å fortsette. Skriv gjerne opp det du kommer frem til, slik at du kan se på det når du har behov for det. Ta gjerne en titt på siden vår Hjelp til å slutte med benzodiazepiner. Der finner du flere tips til hvordan du kan gå frem.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.