Kan kokainabstinens være dødelig?

Hei. Har brukt kokain i over 2 år nå. Ikke hver dag, men på mitt verste var det mye. Har nå trappet ned og det går egentlig greit! Er fast bestemt på å slutte helt, men lurer på om man kan dø av abstinenser som kommer med kokainbruk..

mann/gutt |
23 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Så flott at du har trappet ned og at det har gått greit.

Vi kjenner ikke til at kokainabstinens gir farlige fysiske symptomer og har ikke hørt om noen som har dødd som følge av dette.

Når det gjelder kokainabstinens er det kanskje typisk at plagerne i stor grad er av psykisk karakter, som for eksempel depresjon og følelsen av at hverdagen er grå og meningsløs, selvmordstanker, utmattethet, uro, irritasjon, paranoia og angst. Mange vil også kunne kjenne på et sterkt sug etter kokain.

Fysiske abstinenssymptomer kan være hodepine og muskelplager.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.