Hvor søker vi rett terapi?

Hadde tidligere mye aggresjon som kom ut i alkoholpåvirket tilstand. (verbalt). Mye skuffelser og traumer fra tidligere og i forholdet jeg var i. Er i annen fase av livet hvor jeg selv er snarlig for trygghet og balanse i mitt eget liv, null alkoholutrudd. Voksne barn som sliter etter mors utbrudd når de var små i påvirket tilstand tidvis og mye høylytt krangel med barnefaren. . Vi skal i terapi sammen så vi kan nærme hverandre igjen. Hvor søker vi opp rett terapi, hvilken type terapi vil passe oss?

67 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så fint at dere skal jobbe med å komme nærmere hverandre igjen, og at du er på et annet sted i livet nå.

For å få time til familieterapi kan dere ta kontakt med fastlegen å be om en henvisning. Dere gir da en beskrivelse av deres situasjon, slik at dere kan få noe som passer for dere. I tillegg finnes det en del pårørendetilbud. Det er jo da først og fremst for barna dine, men du kan også være med- i alle fall på noen av timene. Dere kan for eksempel ta kontakt med NKS Veiledningssenteret for pårørende. Barna dine kan også få gratis terapi og veiledning hos Blå kors kompasset. 

Utover dette er det også en mulighet å gå privat. Vi har dessverre ikke mulighet til å anbefale private familieterapeuter, men dersom det er aktuelt kan dere eventuelt spørre legen om han/hun har noen tanker om hva dere bør se etter.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.