Kan jeg ta med HHC-vape hjem til Norge lovlig?

Hei,kan jeg kjøpe og ta med HHC (ikke thc) vape hjem til Norge lovelig fra Spania? 🙂

mann/gutt |
35 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Selv om HHC/hexahydrocannabinol ikke er nevnt spesifikt i Narkotikalisten, forstår vi likevel lovverket sånn at nei, det er ikke lovlig å ta med dette til Norge.

Selv om HHC angivelig kan forekomme naturlig i cannabisplante, vil produkter solgt som HHC være syntetiserte. Om HHC defineres som et naturlig cannabinoid, vil dette omfattes av «Cannabis» i Narkotikalisten, da «Cannabis» her er definert som «de overjordiske deler av alle vekster av slekten cannabis (unntatt frøene), hvis harpiksen ikke er ekstrahert». Og om HHC defineres som et (semi)syntetisk cannabinoid, vil det i praksis håndteres på lik linje som øvrige syntetiske cannabinoider – altså som ulovlig.

Dette er vel å merke bare sånn vi forstår lovverket – et lovverk som ærlig talt er litt uklart. Det kan være verdt et forsøk å kontakte Statens Legemiddelverk for å bekrefte/avkrefte dette.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.