Angstanfall to dager etter at jeg røykte, er dette farlig?

Hei!
Jeg røyket ca ti trekk med weed i helgen, og har slitt litt med angst og depresjon den siste måneden, og har trappet ned på antidepp i det siste, så jeg skulle jo aldri har gjort det. Men det gikk helt fint den dagen, men nå to dager senere har jeg plutselig fått enorme angstanfall som er veldig eksistemsielle, forsvinner inn tanker om hvorfor vi er på jorden. Sånn angst har jeg aldri hatt før i midt liv. Nå er jeg så redd for at jeg skal være de menneskene som har endret hodet sitt fot alltid og kommer til å bli helt isolert i den eksistensielle angsten, der man føler seg helt isolert fra de andre som ikke hele tiden tenker de store spm. Er dette veldig farlig som jeg må gå til legen for, eller kommer det til å gi seg?

kvinne/jente |
33 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Cannabis (weed) kan utløse angstanfall. Om du har vært plaget med angst fra før, så kan også cannabis forsterke angsten. Det er ikke uvanlig at dette sitter i noen dager, for de fleste vil dette gå over av seg selv i løpet av noen dager og er ikke farlig.

Samtidig er det også viktig å huske på at angst ofte er sammensatt og kan oppstå på grunn av flere faktorer. Sånn sett kan det du opplever nå også handle om andre ting. Uansett, om du opplever at dette ikke slipper taket, så kan det være lurt å snakke med noen og eventuelt oppsøke hjelp.

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.