Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Min sønn kjører bil i ruset tilstand uten førerkort.

Min sønn kjører bil i ruset tilstand uten førerkort. Han kræsjer eller på annen måte blir bilene tauet inn. Han bytter bil flere ganger i mnd. Blir konfrontert av politiet. Bilene tauet inn. Han fikser en ny. Han innrømmer ikke rusmisbruk, men er til stor fare for seg selv og andre. Et evig kaos og han sitter inne for kjøring og andre ting hvert år. Han trenger virkelig hjelp, men jeg vet ikke hvordan. Kan dere hjelpe?

kvinne/jente |
54 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at dette er en veldig vanskelig situasjon for deg å være i. Det er tungt å se at barnet sitt har behov for hjelp uten at han kanskje selv kjenner at han trenger det, og det er også vanskelig for en forelder å bekymre seg for at barnet sitt eventuelt skal kunne være til fare for andre.

Siden din sønn ikke har førerkort, antar vi at fastlegen hans har vært involvert i forbindelse med at han ikke oppfyller Helsekrav til førerkort. Fastlegen hans er også den riktigste til å hjelpe sønnen din med rusproblemene, men dette fordrer i hovedsak at sønnen din er interessert i å få denne hjelpen. Vi forstår det du sier om at sønnen din ikke erkjenner at han har rusproblemer, men han må gjerne starte med å oppsøke legen sin for andre ting som er vanskelige i livet hans. Du kan eventuelt kontakte fastlegen hans selv med en bekymringsmelding om hvordan du opplever din sønns situasjon.

Siden sønnen din har vært inne til soning flere ganger, kan han også ha nytte av det frivillige nettverket som er tilknyttet ettervern i kriminalomsorgen. Frelsesarmeen har et slikt samtaletilbud. Wayback er et eksempel på en stiftelse som hjelper tidligere innsatte med tilbakeføring til samfunnet. Hvis sønnen din ikke er interessert i noe av dette, kan det oppleves mer lavterskel for ham å f.eks kontakte Mannstelefonen. De aller fleste av oss har behov for å snakke med noen.

Det er som sagt dessverre vanskelig å hjelpe din sønn hvis han selv ikke vil, men det er ikke umulig. Vi vil anbefale deg å ta vare på deg selv så godt som mulig i denne situasjonen – å være pårørende til noen som ikke vil ha hjelp til sine rusproblemer kan medføre stor belastning.  Du må gjerne ringe pårørendetelefonen til Ivareta eller titte på sidene til Usynlige tigre – de er et nettverk for pårørende til mennesker med rusproblemer.

Du er velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon for en nærmere samtale om dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.