Ønsker et sterkere medikament enn Vival. Fastlegen vil ikke skrive ut noe annet. Hva burde jeg gjøre?

Hei!
Jeg har et slags etisk dilemma jeg aldri trodde jeg skulle komme til. Har en historie som har gjort at jeg siden tidlig barndom har blitt eksponert for benzodiazepiner i små doser (lovlig), og tror derfor jeg nå i voksen alder kanskje har en noe forhøyet toleranse. Jeg er VELDIG forsiktig med bruken av benzo og har i dag en resept på 5mg tabletter, men kan fint ta 4-5 tabletter uten å merke noen effekt av disse (selv etter lange perioder uten å ta benzo i det hele tatt). Dette har jeg tatt opp med legen min i håp om å kunne få noe sterkere, da denne Vivalen kun skal være en akuttmedisin som SKAL fungere. Noe den ikke gjør. Fastlegen sier det «ikke finnes» sterkere medikamenter, noe jeg vet ikke er sant, da man lett kan google seg til noe annet.

Jeg er så desperat etter en medisin som kan fungere, i lavere doser enn jeg tar nå – nettopp for å unngå avhengighet, at jeg er kommet til det punktet at jeg sterkt vurderer å kjøpe illegalt. Ville jo helst ha funnet en ordning med fastlegen, og jeg skjønner ikke hvorfor hen setter seg på bakbeina, da jeg verken har ønske om, eller forhistorie med, misbruk av medikamenter.

Hva burde jeg gjøre? På gata har man ingen garanti for hva man får, men jeg kan heller ikke fortsette i den situasjonen jeg er i nå, da medisinens funksjon er såpass essensiell at det er snakk om liv/død og ikke bare å håndtere noe.

kvinne/jente |
24 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Dette er dessverre et spørsmål det blir vanskelig for oss å svare på. Vi i RUSinfo er ikke helsepersonell, og gir således ikke veiledning/anbefalinger knyttet til ordinær legemiddelbehandling. Videre er det som du sier et slags «etisk dilemma», og du nevner alternative måter å gå fram på. Vi er enige med deg at det er en risiko forbundet med det å anskaffe legemidler på det illegale markedet, og vi håper du vil unngå det så langt det lar seg gjøre. Er du uenig med din fastleges vurdering rundt dette, vil vi foreslå at du oppsøker en annen lege for en «second opinion». Hva du velger å gjøre blir uansett opp til deg, og vi håper du kommer fram til en løsning som best mulig ivaretar dine behov.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.