Hva kan man gjøre når forelderen barnet bor hos ruser seg jevnlig?

Hva kan man gjøre når forelderen barnet bor hos ruser seg gjevnlig?
Bv har vært inne flere ganger men er ikke det pr nå,jeg har fått vite at far har blitt observert synlig påvirket og at familie av han at far her har et rusproblem,men vil ikke ha hjelp. Barnet er hos bestemor i helgene pga dette. Bv gjør fint lite med dette her og barnet får ikke den oppfølgingen eller omsorgen som han skal pga fars rusproblemer og det at han sliter også med psykisk sykdom . Er så veldig frustrerende å vite at dette foregår men ingen gjør noe.

kvinne/jente |
33 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det skjønner vi veldig godt er både frustrerende og vanskelig. Du skriver at barnevernet gjør lite, og at de akkurat nå ikke er i bildet. Vi vil derfor først og fremst anbefale deg å kontakte barnevernet å fortelle dem det du vet. Har du gjort det tidligere vil vi uansett anbefale deg å gjøre det igjen. Det andre du kan gjøre er å klage til Statsforvalteren på at du ikke opplever at barnevernet gjør nok i denne saken.

Vi vet jo ikke hvilken relasjon du har til dette barnet, men hvis du kan vil vi oppfordre deg til å være til stedet på den måten du kan som en trygg og god voksen. Du kan også snakke med skole, bestemor, eller andre voksne barnet er i kontakt med slik at alle involverte er informerte og gjør det de kan på sin arena.

Vi vil bare presisere at vi svarer basert på det du har skrevet i spørsmålet ditt. Det er ikke sikkert alt vi svarer passer til den situasjonen du står i, men vi håper noe av det var til nytte. Du er velkommen til å snakke mer om situasjonen på telefon eller chat hvis du ønsker det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.