I natt tok jeg 5g paracet (10 stk 500mg) og ca 2-3dl 35% sprit

Hei. I natt tok jeg 5g paracet (10 stk 500mg) og ca 2-3dl 35% sprit, tok paracettene ila 3-4 timer periode. Har akkurat tatt 1g til med paracet nå, og vurdere 7g i natt. Lurer på om det er farlig?

mann/gutt |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Først må vi informere om at det kan ta opptil flere dager å få svar på denne tjenesten. Hvis liv og helse er i fare, ring nødnummer 113 eller legevakt på telefon 116 117. Det er også mulig å kontakte Giftinformasjonens døgnåpne telefon 22 59 13 00.

Vi på RUSinfo er ikke helsepersonell, og har ikke anledning til å gi råd om dosering av medikamenter. Vi anbefaler å bruke Paracet slik det er beskrevet i pakningsvedlegget. Der står det:

Til voksne og barn over 40 kg (over 12 år):
1-2 tabletter à 500 mg inntil 4 ganger i døgnet
eller 1/2-1 tablett à 1 g inntil 4 ganger i døgnet.

Det er ikke anbefalt å blande medikamenter og alkohol. Det kan være risikabelt å kombinere alkohol og Paracet. Dette fordi både etanol (alkohol) og paracetamol  (virkestoffet i Paracet) nedbrytes i leveren. Dette kan føre til en for høy konsentrasjon av medikamentet i blodet, noe som øker risikoen for bivirkninger.

Hvor farlig dette er, er likevel vanskelig å si sikkert. Det er også en ganske stor mengde alkohol du har drukket, så det i seg selv kan medføre vanskeligheter.

Når det gjelder konkrete spørsmål om overdosering, er det ikke en type veiledning vi har anledning til å gi. Hvis det er slik at du ønsker å ta for mye Paracet og/eller alkohol med vilje, anbefaler vi deg sterkt å snakke med noen om hvorfor du føler det sånn. Du må gjerne snakke med legen din, men hvis du vil kan du også kontakte en Helsestasjon for ungdom.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.