Er det forbudt med alkohol på bo- og omsorgssenter?

Et spørsmål litt utenfor.
Bor på et bo og omsorgsenter. Spørsmål:
Kan man kreve å ha en 3L vin når man bor der ,eller er alkohol forbudt på BO& OMS, SENTER?

mann/gutt |
74 år |
Viken

  Rusinfo svarer:

Dette er et spørsmål det dessverre er vanskelig for oss å svare konkret på, da det avhenger av hvilken type bo- og omsorgssenter du bor på.

I denne artikkelen fra 2020 har Pasient- og brukerombudet i Buskerud svart på et spørsmål i Drammens Tidende der noe av problematikken kan være relevant for deg.  Her kan du bl. a. lese at helse- og omsorgstjenestene du får på bo- og omsorgssenteret skal så langt det er mulig tilpasses dine behov og ønsker. Du har rett til å bestemme det meste i hverdagen og livet ditt, og du skal møtes med respekt for det livet du ønsker å leve mens du bor på omsorgssenteret. Dette blir tydeliggjort i Forskrift om en verdig eldreomsorg (verdighetsgarantien) fra 2010.

Nå vet ikke vi hvilken type bo- og omsorgssenter du bor på eller hvem som drifter dette, men i samme artikkel kan du lese at det ikke er lov å ha et generelt forbud mot alkoholbruk på et kommunalt sykehjem. Det er likevel slik at alkoholbruken ikke må være til sjenanse for de andre beboerne.

Når det er sagt, så finnes det noen typer bo- og omsorgssenter der det forventes totalavhold og der det ikke er anledning til å innta alkohol eller andre rusmidler. På denne typen bosteder vil det ikke være mulig å kreve å ha en karting vin stående på boenheten sin.

Vi anbefaler deg å spørre personalet på ditt bo- og omsorgssenter om hvordan det forholder seg på dette bostedet generelt og eventuelt om din egen situasjon har noe spesielt å si i denne sammenhengen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.