Har jeg en genfeil som gjør at Valium og Fentanyl ikke virker på meg?

Jeg har fått små doser valium kanskje fem ganger i løpet av mine 37 år, pga GU undersøkelser og store traumer fra seksuelle overgrep fra biologisk fra fra 0-12 år. Jeg husker masse og har til tider flashback. Jeg har brukt lave doser 5 mg og lignende uten en anelse effekt. Fikk en gang 25 tbl Valium 5 mg, og prøvde meg på 20 mg, uten effekt. Endte opp med 50 mg effekt, og eneste legen kunne se det på var øynene mine, eller snakket jeg helt rent, husket alt, måtte puste meg gjennom undersøkelsen og var gjennomsvett etterpå.

Har jeg en genfeil som gjør at dette rett og slett ikke virker på meg?

Jeg går på 37.5 mg Fentanyl som jeg bytter daglig pga ekstreme hud reaksjoner. Jeg har tidligere gått på mye høyere Dolcotin doser fordi jeg har alvorlig malobserasjon og ting fungerer veldig dårlig, Kan jeg ha genfeil eller er det rett og slett bare ekstremt dårlig opptak?

Jeg tar bare slikt under GU, og presser meg gjennom alt annet jeg må gjøre, fordi jeg ikke liker å bruke legemidler. Men etter mange pris misbruk sliter jeg VELDIG med å la meg undersøke nedentil.

Burde jeg ikke sovet i flere dager etter en sik dose?

kvinne/jente |
35 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er veldig leit å lese om det du har vært igjennom – men dessverre kan vi ikke si så mye når det gjelder vanlig bruk av medisin. Dette blir en type medisinsk rådgivning som bør tas med kompetent helsepersonell – det er snarere rusmidler (eller evt. misbruk av legemidler) som er vårt fagområde. Helt generelt kan vi likevel kanskje si at det alltid vil være litt individuelle variasjoner i hvor høy toleranse en har for ulike stoffer, som f.eks. Valium og Fentanyl – men at dosene du beskriver er såpass høye at de fleste nok ville ha reagert ganske kraftig, i hvert fall om det ikke gjelder regelmessig bruk. Hvorfor du har såpass høy toleranse kan vi ærlig talt bare gjette på – dette er noe du kan diskutere med legen, evt. forhøre om muligheten for henvisning til en spesialist.

Tipser for øvrig om denne artikkelen fra ROP, om unormalt opptak av medisiner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.