Hvordan skal jeg gå frem for å hjelpe min kjæreste som bruker kokain?

Kjæresten min bruker kokain, men vil ikke innrømme det til meg. Han er ute på byen 3-5 ganger i uka og kommer ikke hjem før jeg har dratt på jobb. Han blir helt likegyldig og kald mot meg de dagene han ikke fester. Prøver å få han til å innrømme til meg at han ruser seg, men går rett i forsvarsmodus når jeg sier at jeg er bekymret. Hvordan skal jeg gå frem for å få han til å innse at dette er ikke en holdbar måte å leve på?

kvinne/jente |
28 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Den problemstillingen du tar opp har dessverre ikke en enkel løsning. Ofte kan det ta lang tid for å komme i posisjon til å ha en god prat om dette, og innledningsvis nytter det som regel ikke å ha for store forhåpninger om innrømmelser eller endringer. På hjemmesiden har vi skrevet en artikkel om hva du bør tenke på, og hvordan du kan gå frem, i slike samtaler. Hvis det er slik at han ikke ønsker å snakke om kokainbruken i det hele tatt, så kanskje dere heller bør begynne med å ta tak i dette at han ofte er ute og fester, og hvordan dette påvirker deg? Noen ganger kan det være lettere å snakke sammen på «nøytral grunn» og mens noen nøytrale tilrettelegger for det. Et familievernkontor kan være en slik nøytral tjeneste, og ofte kan det være lettere å snakke med noen fordi «vi som par sliter» enn fordi «du har et rusproblem». Du kan finne nærmeste familievernkontor på denne siden. Du er også velkommen til å drøfte saken videre med oss i RUSinfo på telefon eller chat.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.