Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har nå møtt en fyr som også forsøker å ordne opp i livet sitt.

Hei! Jeg er selv alkoholiker og vært edru i 13 måneder. Har nå møtt en fyr som også forsøker å ordne opp i livet sitt. Han er rundt 26 år, og har vært rusfri 1 år og edru 5 måneder. Han sier at han nå skal begynne på antabus. Spurte hvordan det gikk hos legen, hvor jeg gir inntrykk av at jeg følger tett med – og han svarer meg at dette skal sykepleier komme ned til han daglig i begynnelsen, altså da med oppmøte på veien, fordi legen vil forsikre seg om at han tar antabusen i starten – før han får videre behandling og hjelp. Nå føler jeg at han lyver om alt, for jeg har aldri hørt om at antabus blir levert til deg personlig. Snarere får man dette på resept og velger selv på egenhånd hjemme. Han er tidligere tung rusmisbruker, om dette har noe å si for legens bekymring og «ekstra service» Han har ikke annet støttenettverk enda. Men tviler på at sykepleiere bruker ressursene sine på å dra ut til pasientene sine med medisiner? Virker bare usannsynlig og jeg må passe på meg selv.
Hva tenker du om dette?

kvinne/jente |
23 år |
møre og romsdal

  Rusinfo svarer:

Vi forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg, og det virker for oss som at det er flere ting du spør om.

Først vil vi svare på det du lurer på om Antabus. Vi forstår at det kan være merkelig for deg at han får utlevert Antabus av hjemmesykepleien, men det kan være at dette stemmer. Det hender at folk får utlevert medisiner av forskjellige årsaker. Det kan også være at han får «ekstra service » fordi legen kjenner til hans tidligere historikk, men dette er ikke noe vi kan si med sikkerhet.

Vi skjønner at det ikke er lett for deg å stole på han på grunn av hans tidligere rusbruk. Vi vet ikke helt om det er det du mener, men siden han bruker Antabus nå, er du kanskje også usikker på hvor mye alkohol han har brukt i senere tid?

Du forteller at du selv har hatt problemer med alkohol tidligere. Når du nå har truffet en person som har problemer med rus, skjønner vi godt at det har noe å si for din egen situasjon. Det ene er at det er vanskelig å stole på det han sier, men det kan også være at det påfører deg bekymringer relatert til hvordan du selv har det med ditt tidligere forhold til rus.

Vi tenker at du er inne på noe viktig når du sier at du må passe på deg selv. Hvis du allerede tidlig i ditt forhold til denne mannen kjenner på vanskelige tanker, så vil vi egentlig anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det med dette og hva du skal gjøre videre.

Det er også relevant at han ikke har noe annet støttende nettverk – det kan bli mye for deg å være den eneste «hjelperen» for ham. Hvis du selv har noen støttende mennesker rundt deg nå etter at du sluttet å drikke, så kan du bruke dem også i denne situasjonen. Du kan også snakke med pårørendetelefonen til Ivareta. I tillegg må du gjerne kontakte oss på telefon eller chat for en nærmere samtale i våre åpningstider (11-18).

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.