Er jeg helt ute å kjøre?

Jeg er inne i en svært dårlig psykisk periode og har begynt å handle benzo på gata. Har de siste kveldene inntatt ca 60 mg Sobril, 30 mg Valium og 5-6 mg Xanan, i kombinasjon med 3-4 øl. Får en helt fantastisk rus, men fungerer ikke for fem flate øre til hverdagsoppgave. Hvor ille er dette? Er jeg helt ute å kjøre eller finnes det flere der ute i samme båt som meg? Mvh (anonymisert)

mann/gutt |
36 år |
utlandet

  Rusinfo svarer:

Vi ønsker ikke å komme med noen «dom» om hvor ille dette er. Det viktige her er det du sier selv, nemlig at du ikke fungerer i hverdagen. Det i seg selv er jo ganske alvorlig. I tillegg beskriver du at du får en fantastisk rus, noe som jo oppleves godt der og da, men som øker risikoen for å bli avhengig.

Du spør om det finnes flere i samme båt, og det gjør det definitivt. Det er bare det at det ikke gjør din situasjon noe bedre( bortsett fra at det nok kan være fint å vite at du ikke er den eneste). Vi håper derfor at du vil forsøke å få det bedre psykisk på andre måter, slik at du kan få det bedre også når du ikke er rusa. Du kan for eksempel ta kontakt med legen for å få en henvisning til psykolog.

Hvis du ønsker å endre på din bruk av benzo, er det viktig at du trapper ned. Lag en helt konkret plan, og forsøk og følge den, gjerne med hjelp fra helsepersonell. Du finner tips og forslag til planer på den danske siden smr.dk og her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.