Hvor lenge kan inntak av diverse sopp påvises og hvordan vises det?

Sopp. Hvor lenge kan inntak av diverse sopp på vises og hvordan vises det? Er det forskjell fra forskjellige sopptyper? Blir det lagret i fettvev på samme måte som for eksempel Canabis? Blir det lagret noe sted i kroppen som kan vises på senere prøver og tester? Noe jeg bør vite før jeg eventuelt prøver ut dette? Har lest mye, men ønsker lese fra trygge kilder.

kvinne/jente |
25 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når du snakker om «diverse sopp» og «forskjellige sopptyper», går vi ut ifra at du tenker på ulike typer psilocybin-sopp, altså sopper i Psilocybe-familien som inneholder virkestoffet psilocybin. Her finnes det flere typer, ja, men ettersom virkestoffet er det samme, blir også påvisningstiden den samme. Dette kan vanligvis spores i rundt 3-5 døgn i urin etter bruk. Vi er ikke kjent med noen metoder for å påvise bruk lengre enn som så, og det vil ikke lagres i fettvevet.

Du spør om hva du bør vite før du prøver det, og det er veldig bra at du vil stille mest mulig forberedt. Vi anbefaler vår artikkel om forholdsregler som gir en del råd som kan bidra til å redusere risikoen. Se gjerne også vår podcast Ruspanelet, og særlig episoden «Hvor mye LSD er det på gata?», som går gjennom en del av disse forholdsreglene – flesteparten av dem er relevante for psilocybinsopp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.