Hvis hydroksyalprazolam oppdages i urinprørve, vil dette regnes som rusbruk?

Hvis hydroksyalprazolam oppdages i urinprørve, vil dette regnes som rusbruk? Mvh

mann/gutt |
23 år |
Vestland

  Rusinfo svarer:

Hydroksyalprazolam er en metabolitt av alprazolam, og kan slikt sett indikere bruk av medikamenter som inneholder dette virkestoffet. Det kan være f. eks Xanor, Xanax eller Ksalol.

Om dette regnes som rusbruk kommer likevel an på om den som tester positivt på dette får foreskrevet medikamenter som inneholder alprazolam fra lege eller ikke. Får vedkommende skrevet ut Xanor (som er legemiddelnavnet i Norge) vil ikke en positiv avgitt prøve hydroksyalprazolam indikere rusbruk så lenge påvisningstallet sammenfaller med mengde foreskrevet medikament. Om vedkommende ikke får foreskrevet alprazolam er det derimot mulig at et positivt prøveresultat vil tolkes som indikasjon på  rusbruk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.