Hvordan holde meg edru?

Hei,

Har nå vært edru i over 17 mnd. , og er vel da kanskje pr. definisjon en edru alkoholiker. Er iallfall en alkoholiker.

Jeg ønsker ikke å komme tilbake dit jeg var, og lurte på om dere kjenner til diverse leveregler som en alkoholiker bør følge, eller momenter/faktorer i livet man bør unngå?

Kjenner til HALT(hunger, angry, lonely, tired)-prinsippet, men er det andre prinsipper/levemåte som bør følges?

Takk for svar.

mann/gutt |
39 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Gratulerer med 17 mnd + som edru, godt jobba!

Vi kjenner ikke til spesifikke programmer eller leveregler som du bør følge for å fortsette tilværelsen som edru. Alle er forskjellige og har derfor ulike behov. Vi tenker at det som er viktig er at du skaper en tilværelse der du trives, og at det kan være lurt å ha fokus på aktiviteter som ekskluderer bruk av alkohol. Det samme gjelder venner, prøv gjerne å være med folk som ikke trigger lyst til å drikke.

Vår erfaring er at planlegging er viktig. At du er bevisst på hvilke faktorer som kan trigge lyst på alkohol, og så forsøke å unngå disse. At du har konkrete «nødplaner» hvor du bestemmer deg for hva du skal gjøre hvis du får lyst til å drikke. Altså hva du kan gjøre istedenfor å drikke. Og at du forsøker å legge til rette for aktiviteter du liker uten alkohol slik at tilværelsen oppleves som givende for deg.

Du må gjerne kontakte oss på telefon eller chat hvis du ønsker å snakke om dette. Vi ønsker deg lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.