Er det noen fysisk skadelig risiko ved å ta fleinsopp i ung alder?

Hei, er det noen fysisk skadelig risiko ved å ta fleinsopp i en ung alder? Jeg tenker altså ikke på psykiske ubehageligheter som kan oppstå, men faren selve gifte utgjør for kroppen?

mann/gutt |
15 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Så lenge det faktisk dreier seg om fleinsopp (og ikke en annen potensielt giftig sopp som ligner), er ikke dette noe som typisk forbindes med noen fysiologisk fare. Noen vil riktignok oppleve kvalme og magesmerter der og da, noe som kan være ubehagelig, men ikke farlig.

Skadepotensialet er i all hovedsak psykisk, noe du jo er inne på. Det kan være vanskelig å forutsi om du vil få en god opplevelse eller ikke, men det finnes noen viktige forholdsregler som kan bidra til å redusere risikoen. Men, siden du er såpass ung, vil vi helst anbefale deg å vente enda noen år før du bruker det – sett at du skal bruke det overhodet. Hallusinogener kan være overveldende, og forutsetter et ganske høyt nivå av psykisk og emosjonell stabilitet og modenhet, noe de fleste gjerne oppnår litt senere i livet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.